Choď na obsah Choď na menu
 


 

Személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása
 
LÉGTÉR Közhasznú Egyesület
Adószám:18122064-1-41
Számlaszám: CIB Bank 10701094-43841109-51100005
 
 
 
Kép A személyi jövedelemadó 1%-áról történő rendelkezés azért egyedülálló támogatási forma, mert nem von el pénzt a családi kasszától! Mivel adóznia minden magyar munkavállalónak kell, és a jövedelmünkből az APEH által elvont adórész közvetlenül már nem felhasználható számunkra, az adó 1% felajánlásával sok milliárd forint közvetlen felhasználásáról dönthetünk.
 
Az adózás rendjét és felhasználását szabályozó törvény lehetővé teszi, hogy minden munkavállaló személyi jövedelemadója 1%-át civil szervezetek, újabb 1%-át pedig egyházak és kiemelt közfeladatok számára ajánlja fel.
 
Sajnos az emberek mintegy 50%-a még mindig nem rendelkezik adó forintjai ezen jószolgálati részéről, így az beolvadva az állami költségvetésbe nem tud közvetlen segítségként érvényesülni. 
Ezért a Légtér Egyesület arra kéri a lakosságot, hogy mindenki rendelkezzen személyi jövedelemadója 2x1%-áról, és ha Ön úgy gondolja, hogy a Légtér Egyesület céljai és tevékenysége fontos, kérjük, idén a környezetünk és egészségünk védelmére ajánlja fel személyi jövedelemadója 1%-át.
  • Fokozott figyelmet fordítunk a légi közlekedés okozta egészségkárosodás problémájának megoldására, együttműködéseket kezdeményezünk felhívást intéztünk a Légiközlekedési Igazgatósághoz, amelyben a Repülésről szóló új törvény koncepciójához fűztünk észrevételeket, és javaslatokat.
  • Egyesületünk több önkéntese szolgáltat nélkülözhetetlen felmérési adatokat, ezzel is segítve a lakosok védelmi helyzetét és a zajszennyezést érintő kutatásokat.
  • Szakértőként veszünk részt a természetvédelem ügyében érintett minisztériumok egyes döntés-előkészítési folyamataiban.
 
Minden eddigi és új felajánlónknak köszönjük, hogy támogatta környezetmegóvó, szemléletformáló munkánkat! 
 
LÉGTÉR Közhasznú Egyesület
Adószám:18122064-1-41
            Számlaszám: 10701094-43841109-51100005

Lap tetejére