Choď na obsah Choď na menu
 


Esemény

Príspevky

23. 12. 2011

Maus György: Európai polgári kezdeményezéssel – az egészségért!

/ Rubrika: Esemény

A Légtér Közhasznú Egyesület képviseletében 2011. december 16-án, Maus György elnök és Csiga Sándor alelnök vett részt azon a szakmai és véleményformáló fórumon, amelyet az európai polgári kezdeményezésről az Európai Parlament budapesti Tájékoztatási Irodája rendezett az Európa Pontban.

 
Celý príspevok

6. 12. 2011

Maus György: Együtt a Környezetért!

/ Rubrika: Esemény

mta_logo.jpg"Környezetünk gyorsuló változásának következményei és a teendők tudományos megalapozása" A konferencia fő célja a környezet állapotában a természeti erők és az emberi tevékenységek által kiváltott jelentős változások – emberi egészséget, a természeti és a társadalmi-gazdasági rendszereket érintő – hatásainak áttekintése

 
Celý príspevok

5. 2. 2010

Maus György állásfoglalása a BAFT műhelytalálkozón

/ Rubrika: Esemény
Kép Budakeszi Város Önkormányzatának kezdeményezésére, a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács (BAFT)Munkaszervezetének közreműködésével 2009. november 3-án és 4-én az Erkel Ferenc Művelődési Központban, Budakeszin egy másfél napos műhelytalálkozó került megszervezésre.
 
Celý príspevok

14. 11. 2007

Lakott területek felett engedik ki a fölösleges kerozint

/ Rubrika: Esemény
Kép Betiltatná az éjszakai repülést a Légtér Közhasznú Egyesület, a leszálló gépek zaja ugyanis zavarja a repülőterek környékén élők nyugodt álmát. A szervezet elnöke hozzátette: hiába jelentenek fel egy-egy légitársaságot, mert annak gépei az előírtnál kisebb magasságban készülődnek a leszálláshoz, azok megússzák egy egyszerű szabálysértési eljárással. A Ferihegyi repülőtér környékén lakók azt mondják: elfogyott a türelmük.
 
Celý príspevok

14. 2. 2007

Szigorúbb zajvédelmet a repülőtéren

/ Rubrika: Esemény

Kép A Budapest Airport és a HungaroControl elkészített egy javaslatot, mely alapján májusban megszülethet egy kormányrendelet. Azonban Porkoláb Mátyás a Légtér Egyesület elnöke szerint ez csupán a gazdasági érdekeket veszi figyelembe

 
Celý príspevok

24. 1. 2007

Zajvédelmi fórum a városházán

/ Rubrika: Esemény / Fotografie: Zajvédelmi fórum a városházán
Kép Január 24-én, nyilvános konzultációt tartott a Budapest Airport Zrt. (BA) a 21 pontból álló zajvédelmi programról a kerületi városháza tanácstermében. BA február 14-ig várja javaslatokat, ugyanis február 28-án hozza nyilvánosságra a végleges zajpolitikáját.
 
Celý príspevok

16. 1. 2007

HungaroControl megtett és tervezett zajcsökkentő intézkedései

/ Rubrika: Esemény

Kép

 
Celý príspevok

15. 1. 2007

Szándéknyilatkozatot írtak alá

Kép Január 15-én a  zajkérdésben leginkább érintett települések pogármesterei, illetve alpolgármesterei aláírták a  HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. öt alapelvet tartalmazó szándéknyilatkozatát. Pestszentlőrinc-Pestszentimre nevében a nyilatkozatot dr. Mester László polgármester, országgyűlési képviselő látta el kézjegyével.

 
Celý príspevok

19. 12. 2006

21 pontos javaslat reptéri zaj csökkentésére

Kép Huszonegy javaslatot dolgozott ki a Budapest Airport és a HungaroControl a légtér szerkezetére és a repülési eljárásokra a zajhatások csökkentése érdekében. Mindezt december 19-i közös sajtótájékoztatójukon jelentették be. 

 
Celý príspevok

1. 12. 2006

Gyorsabban repüljenek!

/ Rubrika: Esemény
Kép A gyorsabb halkabb! A Légtér Egyesület szerint ha a repülőgépek a jelenleginél gyorsabban közelítenék meg a ferihegyi repülőteret, kisebb lenne a zaj.
 
Celý príspevok