Choď na obsah Choď na menu
 


Aktuális

Príspevky

10. 5. 2019

Maus György: Folyamatos az Alaptörvényben garantált jogok tiprása

/ Rubrika: Aktuális

A polgárok egészséges környezethez való, Alaptörvényben garantált jogának érvényesülését vizsgálva a Légtér Egyesület a zajterhelés elleni fellépésnek is kiemelt figyelmet szentel. Ez annál is inkább indokolt, mert az ombudsmani hivatalnál vizsgált környezeti ügyek között a zajpanaszok kiemelkedő számban jelennek meg. 

 
Celý príspevok

22. 1. 2019

Maus György: „Stop the clock!”

/ Rubrika: Aktuális

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) 2018-ban közzétette az éves közlekedési és környezetvédelmi jelentési mechanizmus (TERM) jelentését, amely többek között a légi közlekedésre összpontosított. Az ágazat gyorsan növekszik, ami szintén hatással van a környezetre, mindenekelőtt a kibocsátásokra. 

 
Celý príspevok

10. 8. 2018

Maus György: Amikor a kevesebb is túl sok!

/ Rubrika: Aktuális

Az Európai Uniós szabályozások miatt módosulnak a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről felszálló légijárművek „szabvány műszeres indulási eljárásai”. 

 
Celý príspevok

2. 2. 2018

Maus György: Kiegyensúlyozott megközelítés fogalma a légi közlekedésben

/ Rubrika: Aktuális

A légi közlekedésben olyan intézkedéseket kell bevezetni, amelyekkel csökkenthető a légi járművek által okozott zajhatás az uniós repülőtereken. Ezen intézkedések révén javítani kell a zajkörnyezetet az uniós repülőterek környékén annak érdekében, hogy megmaradjon, illetve javuljon a környékükön élők életminősége

 
Celý príspevok

9. 1. 2017

Maus György: Éjszakai repülési tilalom Németországban

/ Rubrika: Aktuális

Németországban már 2012-ben megszületett a bírósági döntés, a lipcsei bíróság helybenhagyta a korábbi ítéleteket, és marad a teljes repülési tilalom a frankfurti repülőtéren este 11 és reggel 5 óra között.

 
Celý príspevok

8. 8. 2016

Maus György : Összefogás a repülés kibocsátásainak csökkentéséért

/ Rubrika: Aktuális

Maus Györgynek, a Légtér Egyesület elnökének tájékoztatása szerint környezetvédő civil társszervezetek fogtak össze, hogy nyomásgyakorlással elérjék a repülőgépek éghajlatra veszélyes kibocsátásainak csökkentését. 

 
Celý príspevok

12. 3. 2016

Légiforgalom valós időben

/ Rubrika: Aktuális

Az alábbi linkkel szeretnénk segítséget nyújtani készülő panaszbeadványok esetében, a zajt okozó repülőgépek adatainak meghatározásához.

 
Celý príspevok

20. 8. 2015

Maus György: Hatékony intézkedések az Egyesült Királyságban

/ Rubrika: Aktuális

Haladéktalan intézkedésre kötelezte ítéletében a brit kormányt az ország Legfelsőbb Bírósága, hogy megóvja a lakosságot a szennyezett levegő ártalmaitól. A pert a Client Earth  nevű civil szervezet indította. 

 
Celý príspevok

4. 12. 2013

Maus György: Légiközlekedés hatása a globális éghajlatváltozásra

/ Rubrika: Aktuális

klimavaltozas.jpgEgy sor időjárási és éghajlati szélsőséget figyeltek meg szerte a világon, hőmérsékleti meleg- és hidegrekordokat mértek. Nemigen vitatható, hogy itthon is érezhető a globális klímaváltozás hatása.

 
Celý príspevok

5. 7. 2012

Maus György: Aki kapja marja „Környezetpolitika a többéves pénzügyi keret tükrében”

/ Rubrika: Aktuális

noe.jpgMagyarország érdeke az, hogy több pénzt vonhasson be az uniós költségvetésből saját céljainak, így a környezetvédelmi elképzelések megvalósítására – jelentette ki Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár a "Környezetpolitika a többéves pénzügyikeret tükrében" címmel megrendezett konferencián.

 

 
Celý príspevok