Choď na obsah Choď na menu
 


Aktuális

Príspevky

10. 2. 2012

Maus György: (L)Égi háború

/ Rubrika: Aktuális

Elérkezett az idő átgondolni a repülés szerepét a közlekedésben, az áruszállításban és az idegenforgalomban egyaránt jelentette ki Maus György a Légtér Közhasznú Egyesület elnöke. Egyre több közgazdász és környezetvédő teszi fel világszerte a kérdést: kinek az érdeke egy ennyire sérülékeny repülésfüggő gazdasági-szállítási rendszer, amely a közlekedési ágak közül az egyetlenként nem fizet forgalmi adót.

 

 
Celý príspevok

12. 4. 2011

Maus György „BBI - jó példa az együttműködésre"

/ Rubrika: Aktuális

imagesca0g0jh5.jpgA Légtér Közhasznú Egyesület Nemzetközi Munkacsoportja Maus György vezetésével 2011. márciusában  a német társszervezek működését tanulmányozhatta kiemelt projektje keretében.

 
Celý príspevok

5. 10. 2010

Állítsunk távcsöves őrszemet a tetőre?

/ Rubrika: Aktuális
Kép Közel két éve zavarják a lakók nyugalmát azok a zajos helikopterek, amelyek a Vérhalom tér és környéke felett naponta több alkalommal átrepülnek.
 
Celý príspevok

23. 6. 2010

Maus György:„Ne így legyünk világhírűek”

/ Rubrika: Aktuális
Kép „Ne így legyünk világhírűek” – fogadta az érkezőket egy, a világ minden szegletében ismert repülőszerencsétlenséget idéző transzparens a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előtt.
 
Celý príspevok

22. 3. 2010

Együtt a hatékonyabb érdekérvényesítésért

/ Rubrika: Aktuális
KépA zajkérdéssel kapcsolatban megbeszélést tartott Maus György elnök, dr. Mester László polgármester, országgyűlési képviselő és Simon Gábor államtitkár (Szociális és Munkaügyi Minisztérium) országgyűlési képviselő, önkormányzati tanácsnok a Légtér Közhasznú Egyesület tagjaival március 19-én a XVIII. kerületi polgármesteri hivatalban.
 
Celý príspevok

4. 2. 2010

Elképesztő anomáliák a zajvédelmi bírság kivetésében!

/ Rubrika: Aktuális
Kép Maus György a Légtér Egyesület elnöke, a Budapest Airport zajvédelmi bírság kezelési eljárását egy Karinthy Frigyes idézettel jellemzi: „azt álmodtam, hogy két macska voltam, és játszottam egymással”
 
Celý príspevok

15. 11. 2009

Alapvető állampolgári jogok veszélyben, a készülő Repülésről szóló törvényben

/ Rubrika: Aktuális
KépMaus György a Légtér Egyesület elnöke, felhívásban fordult a Légiközlekedési Igazgatósághoz, amelyben a Repülésről szóló új törvény koncepciójához fűzött észrevételeket, és javaslatokat:
 
Celý príspevok

25. 9. 2009

Ami a fülünket szennyezi - Budapest zajtérképe

/ Rubrika: Aktuális

 Kép Bár a városi életnek vannak előnyei, a falusi, erdei csönd minden városi ember vágyálma. Hiszen a városban sosincs csend - ez pedig komoly problémát jelent. A magas zajszint zavarja a beszédértést és a munkára való koncentrálást, súlyosabb esetben alvászavarhoz és halláskárosodáshoz is vezethet. A tartósan magas zajterhelés ezért komoly társadalmi konfliktusforrás, melynek kezelésében az első lépés a zaj által leginkább érintett területek kijelölése

 
Celý príspevok

30. 4. 2009

Ismét leborotvált egy tetőt egy repülő

/ Rubrika: Aktuális
Kép A lakott területtől alig másfél kilométerre lévő futópályán landoló gépek rendszeresen kárt okoznak a Rákoshegy házaiban. Igaz, a Budapest Airport szerint ilyen esetek csak ritkán fordulnak elő. Ám egy hónapon belül három baleset is történt, így a XVII. kerület azt szeretné, ha Rákoshegy felől nem landolhatnának a repülők.
 
Celý príspevok

18. 4. 2009

Kerozinadóval az éghajlatváltozás ellen

/ Rubrika: Aktuális
Kép A nemzetközi légi közlekedésre jelenleg nem szabnak ki sem hozzáadottérték-, sem üzemanyagadót, és a kiotói egyezmény előírásai sem terjednek ki rá. Az EP azt szeretné, ha az EU világszerte fellépne a repülőgépek által az éghajlatváltozásra gyakorolt hatás mérséklésért. A képviselők mielőbb megadóztatnák a kerozint, és a kibocsátás-kereskedelmi rendszerbe is bevonnák a repülést.
 
Celý príspevok